plante si camp

In viata de zi cu zi, decorul care ne inconjoara, plante, flori, copaci, cer si miscarea din jur, nu ni se pare ceva neobisnuit. Insa, daca suntem atenti si iubitori de Natura si frumos, fiecare fiinta vie din jurul nostru are propria viata, propriile reguli, momente bune si mai putin bune pe care le traverseaza.

Pentru ca lumea plantelor sa faca parte din lumea noastra in mod constient, trebuie sa ne cunoastem mai bine unii cu altii.

Asadar, scopul acestui prim experiment si a celor ce vor urma sub aceeasi tematica este tocmai aceasta cunoastere mai profunda a plantelor, modul in care ne influentam reciproc si rolul unuia in viata celuilalt, fiind constienti ca traim si impartim aceeasi planeta: planeta Pamant.

Cunoasterea aprofundata a factorilor care influenteaza cresterea si dezvoltarea armonioasa a plantelor, ne va permite o mai buna comunicare si relationare cu regnul vegetal. In timp, vom putea “vorbi” cu planta, afland ce nevoi are: de lumina, apa mai multa sau mai putina, amplasare diferita. Iti vom arata cum facem asta  in experimentele mai complicate ce vor urma.

Acest prim experiment te familiarizeaza cu procedura experimentala, avand la dispozitie materiale si ustensile pe care le gasesti la tine acasa.

Pentru urmatoarele experimente, mai ample si mai interesante, vei putea gasi pe site-ul nostru, incepand din toamna, pachete cu toate cele necesare: materiale, elemente componente si instructiuni. Va trebui doar sa le comanzi!

Esti pregatit? Hai sa intram in joc! Dar pentru asta descarca fisierul experimentului.

In cazul in care ai calculator, tableta sau telefon cu program Excel instalat, descarca fisa experimentului cu tabele si grafice. Astfel, poti introduce direct masuratorile in tabel.